sunnuntai 23. helmikuuta 2014

13 nappia takissa

Olipas urakka kuvata tämä jo vuoden 2013 puolella syntynyt neuletakki! Takki, jossa on väriä yli oman tarpeeni! (tai kuvasin minä sitä joululomalla ulkona, mutta susia tuli! ...tai ei sellaisia joita olisin halunnut...)

Ja takin syntyyn: Kesällä ostin ensimmäiset Noro lankani... tai no en edelleenkään ole lankaa ostanut, vaan kirpputorilta kaksi pitkää (yli 2m) ja kapeaa (vain n. 10cm!) huivia. Ajatuksena oli heti, että puran ne ja neulon jotain... Kaapista löytyi Pirtin kehräämön nelisäikeistä kampalankaa kaveriksi ja niistä päätin neuloa ihan tavallisen pienen villatakin. Neulomisen alotin pääntieltä sillä ajatuksella, että Noroa riittää varmaankin mukavasti tuohon harteille... mutta kuten huomaatte, sitä riitti ja riitti ja riitti! Joten koko villatakista tuli raidallinen! Yhtään ommeltua saumaa ei tästäkään takista löydy. Hihan istutus on tuollainen raglanin ja istutetun välimuoto, jota päätin testata. Tässä takki Tyyn päällä.




Kokeilin jos jonkinlaisia pintaneuleita, mutta olo oli syksyllä jotenkin selkeän raidallinen... joten päädyin raitaa... enkä säilyttänyt saati kuvannut yhtään sinänsä ihan kivaa neulepintaa joita kokeilin! Mutta pitkään mietin, että kumman puolen laitan oikeaksi puoleksi...





...ja päädyin tuohon sileään. Vaikka edelleenkin tuota nurjaapuolta katselen, että olis ollu kiva...

Nuo värit tässä neuletakissa on vaan sellaiset, että niitä on kiva katsella... ja etenkin, kun löysin tähän aivan täydelliset napit!






Napit kustansivat aika paljon ainakin jos suhteuttaa sitä noihin muihin kuluihin. 2€ Noroista ja hyvin vuosia säilötty vyyhti Pirtin lankaa. Ja tuota kampalankaakin kului vain vyyhti (joka on kehräämöltä hankittu, epämääräisen kokoinen... ja luultavasti II-laatua, koska on vähän ohuemman oloista kun normaalisti) ...ja nappeihin siis useampi kymppi! Mutta ihanat ovat. Täydelliset.

Ja seuraavat Norot ovat jo puikoilla! Edelleen kierrätyslankana. Lupaa uusien lankojen hankintaan kun ei ole eikä vähäänaikaan tule, sillä lankavarasto kasvoi kummasti, kun siihen yllättäin joutui lisäämään myös äitini langat! Mutta enhän ostanut lankaa, vaan 8€ villatakin, jonka sitten purin langaksi, kun takki ei miellyttänyt...

Neulomisiin :)






1 kommentti: